Başarmak için Engelleri Aşın.

Başarmak için ilk iki adım  hedef belirlemek, harekete geçmek.

Başarmak için üçüncü ve çok önemli son adım da engelleri aşmak.

Başarıya Giden Yolda Karşımıza Çıkan Engeller

Başarıya giden yoldaki bu adımlar aslında hayatın her alanında ele alınabilir olsalar da, özellikle girişimciler için daha bir önem taşırlar.

Bir girişimci için engeller saymakla bitmez.

Yatırım alamamak, doğru ekibi kuramamak gibi genel engellerden başlayarak proje bazında hergün birçok spesifik engele kadar sıralanabilir engeller.

Engelleri Belirlemek

Teşhis konmamış bir hastalığın nasıl tedavisi olmazsa, belirlenmemiş engelin de üstesinden gelinemez.

Hedefe giden yolda, öncelikle karşınıza çıkan engelleri doğru belirlemeli ve nasıl üstesinden geleceğinizi planlamalısınız.

Engeller Nasıl Aşılır

Karışınıza çıkan engelleri belirlediniz ve sıra aşmaya geldi. Önünüzde üç yol var.

1. Engelleri Ortadan Kaldırın

Belirlediğiniz engelleri ortadan kaldırmak en iyisi. İyi bir plan ve programla bu engelleri tamamen nasıl ortadan kaldırabilirim sorusunu kendinize sorun.

2.Engellerin Etrafından Dolaşın

Bazı engeller, ne kadar isterseniz isteyin, ortadan kaldırılamaz.

Kimisine göre öğrenci olmak girişimcilikte en büyük engel. Bu durumda, eğer okulu bırkmak alternatif değilse (ki kesinlikle böyle birşeyi tavsiye etmiyorum) yapmanız gereken bu engelin etrafından dolaşmak. Sizin için okul engelse, zaman yönetiminizi daha iyi yapıp, daha verimli çalışarak girişimci olabilirsiniz.

Parasızlık engelse ve her ne yaptıysanız da para bulamıyorsanız, projenizi sıfıra yakın bütçe ile nasıl tekrar şekillendirebilirsiniz üzerine çalışmanız gerekiyor.

Eğer ekibinizde hurafeyi sevenler varsa ve işleri güçlü insanlar hakkında malzeme toplayıp doğru zamanda kullanmaksa, o kişilerle geçireceğiniz zamanı sınırlandırın. İş formatın dışına çıkmamaya özen gösterin.

Ortadan kaldırılamayan engellerin etrafından dolaşabilmek ciddi bir çalışma ister. Ama emin olun imkansız değildir.

3. Bahaneler Üretin

Önüne çıkan engeller hakkında bahaneler üretmek dışında pek birşey yapmamak aslında en kolay ve en popüler seçenek.

Birçoğumuz hem günlük hayatta hem de iş hayatında önümüze çıkan, çoğu zaman farkında olduğumuz engelleri nasıl aşarım sorusunu kendimize soracağımıza, bunları birer bahaneye dönüştürüp başarısızlığımıza neden göstermeye bayılırız. Bu seçenekten uzak durun derim.

Hedefi doğru belirlenmiş, doğru zamanda, geç kalmadan harekete geçilmiş, bu yolda önüne çıkacak engeller belirlenmiş ve birer birer aşılması için çalışılmış bir süreçte başarılı olmak çok daha kolay olacaktır.

Başarıya giden yolda daha onlarca etken var, ve her biri ayrı bir yazı olabilir. Ancak, hedef belirlemek, harekete geçmek ve engelleri aşmak en önemli 3 adım.

Eğer başarmak için bir amaca doğru yol almaya karar verdiyseniz, yolunuz açık, şans her daim yanınızda olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bana Yazın