Batıçim ve Batısöke’de görev yapan mühendislerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla özel olarak tasarladığımız eğitim programımız Ocak ayında başladı.
Bu programı tasarlarken temel bir gerçekten yola çıkıldı:
Bir mühendis sadece teknik olarak güçlü olduğunda değil, kendini, ekibini, işini ve yöneticisini doğru yönettiğinde gerçek anlamda değer üretir.
Bu bakış açısıyla eğitimleri dört ana başlık altında kurgulandık:
- Kendini Yönet
- Takımını Yönet
- İşini Yönet
- Yöneticini Yönet
Programın en kritik fark yaratan yönlerinden biri ise sadece anlatım odaklı ilerlememesi. Her eğitim modülünü, bir günlük workshop çalışmaları ile destekleyerek katılımcıların öğrendiklerini uygulamaya dönüştürmelerini hedefledik.
Çünkü biliyoruz ki;
- Bilgi tek başına dönüşüm yaratmaz,
- Deneyim ve uygulama ile birleştiğinde davranışa dönüşür.
Ocak ayı itibarıyla programın ilk iki modülü olan “Kendini Yönet” ve “Takımını Yönet” eğitimlerini başarıyla tamamladık.
Bu süreçte en dikkat çekici noktalardan biri, katılımcıların yüksek seviyedeki aktif katılımı oldu. Soru soran, tartışan, deneyim paylaşan ve uygulama yapan bir grup ile ilerlemek, eğitim verimliliğini üst seviyeye taşıdı.
Şimdi sırada, programın devamı olan “İşini Yönet” ve “Yöneticini Yönet” modülleri var.
Katılımcıların gelişim yolculuğunda bir sonraki adımı birlikte keşfetmek için oldukça heyecanlıyız.
Bu program, sadece bir eğitim serisi değil; aynı zamanda mühendislerin liderlik bakış açılarını geliştiren, sahaya yansıyan bir dönüşüm yolculuğu.
Ali Özel



